trta

Kalijev metabisulfit enološke kvalitete, za enološko uporabo mora vsebovati najmanj 65% aktivnega SO2.
Je proizvod za žveplanje grozdja, mošta, vina in vinske posode. Deluje antioksidativno, antiseptično, insekticidno, pomaga raztapljati barvne snovi iz kožice grozdja, pomaga pri sesedanju električno negativno nabitih delcev, znižuje redoks potencial v moštu in vinu ter preprečuje delovanje škodljivih mikroorganizmov.
Za mokro konzerviranje vinske posode uporabimo 100 gr/hl vode Tokobrana in 100 gr/hl Citronske kisline.

slabo žveplanje 3 g/hl srednje žveplanje 6 gr/hl močno žveplanje 10 gr/hl zelo močno 20 gr/hl

Je specifično sredstvo za žveplanje, ker zaščiti primarne arome grozdja. Aromatic uva je specialen proizvod, ki deluje kot antioksidant in antiseptik. Sestavljen je Kalijevega pirosulfita, Askorbinske kisline in mešanice hidroliziranih taninov. Zaradi svoje sestave in delovanja zmanjša doziranje žvepla v naslednjih postopkih vinifikacije.

10 gr/hl AROMATIC UVA prinese 27 mg/l SO2

Doziranje: 10gr/hl

Podatkovni list (PDF)

Tekoče sredstvo za žveplanje grozdja, drozge in mošta v obliki Amonijevega bisulfita, z dodatkom hrane za kvasovke. Sterisol 40 ima enake lastnosti kot Solfoliquid 25, razlikujeta se v doziranju in sicer je doziranje Sterisola 40 manjše, ker je bolj koncentriran proizvod po vsebnosti SO2 kot dušičnih snovi.

AMONIJEV BISULFIT 50%
vsebnost SO2 410 gr/l
vsebnost NH4 115 gr/l

Tekoče sredstvo za žveplanje, grozdja, drozge, in mošta, z dodatkom hrane za kvasovke. Sulfoliquid 25 je v obliki Amonijevega bisulfita, to pomeni, da proizvod deluje antioksidativno in tako zaščiti barvne snovi, selektivno na kvasovke s tem, da prepreči razvoj nezaželjenih kvasovk, vsebnost dušičnih snovi pa je hrana za kvasovke že na samem začetku. Uporaba Sulfoliquid 25 zagotavlja zdravo vino, ki se odlično hrani. Zagotavlja pravilno vrenje, boljši izkoristek, več alkohola, nizko vsebnost hlapnih kislin in stabilnost barvnih snovi v vinu. Zakaj je Sulfoliquid 25 boljši kot ostala sredstva za žveplanje; ker je kemično čisti proizvod, lahko manipuliranje, takojšnja uporaba, efikasen in ekonomičen.

AMONIJEV BISULFIT 35,7%
vsebnost SO2 250 gr/l
vsebnost NH4 66,7 gr/l

Tekoče sredstvo za žveplanje grozdja, drozge in mošta v obliki Amonijevega bisulfita, z dodatkom hrane za kvasovke. Sterisol 600 ima enake lastnosti kot Solfoliquid 25 in Sterisol 40, razlikuje se v doziranju in sicer je doziranje Sterisola 600 najmanjše, saj je najbolj koncentriran.1kg Sterisola 600 odgovarja 1 kg enološkega Kalijevega metabisulfita- Tokobrana

AMONIJEV BISULFIT 70%
vsebnost SO2 630 gr/l
vsebnost NH4 154 gr/l

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...