Natisni
Kategorija: Tanini finalni
Ogledov: 1272

Je finalni tanin, ki ga uporabimo pred stekleničenjem za BELA in RDEČA vina Tannalier QVE. Je mešanica najboljših francoskih hrastovih taninov, je srednje pražen. Med postopkom ekstrakcije TANNALIER QVE, ohrani vse aromatične komponente, ki jih vsebuje hrast in tako preidejo le te v vino, ki pridobi takšne organoleptične karakteristike kot,da bi vino zorelo v hrastovih sodih, intenzivira se nota po vaniliji, okus vina je mehak in sladkast. Zorenje poveča aromatičnost vina, zmanjša ali popolnoma odstrani reduktivne vonje, prispeva k stabiliziranju barve v rdečih vinih in prispeva k strukturi vina. Pred stekleničenjem: doprinese vinu note vanilje, poveča buket vina in polnost vina, vino strukturno obogati. Je zelo reaktiven z kisikom, zato ima pomembno vlogo kot antioksidant in tako zaščiti vino pred oksidacijo.


Sestava: mešanica taninov iz francoskega hrasta- elagotanini.

Doziranje: 10-20 g/hl za zorenje, 5-15 g/hl pred stekleničenjem