trta

Je finalni tanin, ki ga uporabimo pred stekleničenjem za BELA in RDEČA vina Tannalier QVE. Je mešanica najboljših francoskih hrastovih taninov, je srednje pražen. Med postopkom ekstrakcije TANNALIER QVE, ohrani vse aromatične komponente, ki jih vsebuje hrast in tako preidejo le te v vino, ki pridobi takšne organoleptične karakteristike kot,da bi vino zorelo v hrastovih sodih, intenzivira se nota po vaniliji, okus vina je mehak in sladkast. Zorenje poveča aromatičnost vina, zmanjša ali popolnoma odstrani reduktivne vonje, prispeva k stabiliziranju barve v rdečih vinih in prispeva k strukturi vina. Pred stekleničenjem: doprinese vinu note vanilje, poveča buket vina in polnost vina, vino strukturno obogati. Je zelo reaktiven z kisikom, zato ima pomembno vlogo kot antioksidant in tako zaščiti vino pred oksidacijo.


Sestava: mešanica taninov iz francoskega hrasta- elagotanini.

Doziranje: 10-20 g/hl za zorenje, 5-15 g/hl pred stekleničenjem

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...