trta

ElagoTanin namenjen za vina za zorenje in za pripravo ekspedicijskega likerja, kot tudi finalni tanin za visoko kvalitetna RDEČA in BELA VINA. Enološki tanin pridobljen iz izbrane surovine in s skrbnim praženjem iz francoskega hrasta Limousin. Ekstrakcija in destilacija poteka brez dodatka aditivov in konservansov. TANNALIER ELEGANCE, se predstavlja kot tanin v praškasti obliki, svetlo rjave barve, topen v vodi in vinu, sladkega prijetnega okusa. Postopek praženja lesa pred ekstrakcijo razvije velike količine polisaharidov in cikličnih aldehidov, ki izhajajo direktno iz lesa in ki so sposobni vino obogatiti s sladkimi tanini in aromatičnimi komponentami, ki so tipične in karakteristične za novi les. TANNALLIERE ELEGANCE je elago tanin visoke kakovosti, izšolan za pridelavo velikih vin namenjenih za staranje, in vino pomembno dodatno obogati, tako v pogledu strukture, kot z aromatičnimi snovmi – intenzivna in elegantna aroma. TANNALIER ELEGANCE je tanin primeren za izdelavo ekspedicijskega likerja za pripravo penečih vin po klasični metodi. Pri belih vinih favorizira harmonijo okusov, ter ohranja šopek cvetice.


Sestava: Elagotanini francoskega hrasta.
Tanini so sposobni tvoriti kelatne ione, zato ne smemo za raztaplanje uporabiti vode, ki vsebuje kovine, niti raztaplati tanin v posodi iz železa, ker lahko reagira z taninom.

Doziranje:

0,5-5 gr/hl za bela in rdeča vina.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...