trta

Mešanica hidrozibilnih taninov, ki se uporablja po MFL. Njegova sestava vino intenzivno obogati , poveča barvno stabilnost in izboljša končne aromatične lastnosti vina in deluje antioksidativno.

TANNSTRUCTURE je prečiščen tanin, ekstrahiran iz dragocenega hrastovega lesa., močno pražen, po posebnem postopku, tako, da ohrani vse kemične in organoleptične lastnosti lesa. Pridobljen je z alkoholno ektrakcijo in destilacijo brez dodatka aditivov in konservansov. Vsebuje nad 65% tanina. Proizvod vsebuje tudi polisaharide in ciklične aldehide, ekstrahirani neposredno pri praženju. Je prašek, svetle barve, lahko topen v vodi in vinu, z astrigentno sladkim - okusom. TANNSTRUCTURE ima visoko površinsko električno napetost. TANNSTRUCTURE je izbran tanin za obogatitev strukture vina, saj izkoristi vse dragocene lastnosti elago tanina.
Dodamo ga v vino na samem začetku zorenja vin; Deluje antioksidativno na osnovi vezave kisika v sodih in izvaja antiradikaličen ukrep, zaščiti aromatične spojine in barvne komponente vina in tako podaljša življensko dobo vina; Zmanjšuje ali popolnoma odstrani reduktivne vonje; Odpravlja smrdljive žveplove spojine, ki tvorijo z njim komplekse, ki so brez vonja; Tvori komplekse z težkimi kovinami (železo, baker, cink), ki delujejo škodljivo kot katalizatorji oksidacije; Stabilizira barvo s tvorbo kompleksov med antociani in tanini; Nove izkušnje so pokazale zanimive interakcije med dodajanjem TANNSTRUCTURE in uporabo mikro-oksidacijske tehnike.


Sestava: Hidrozibilni tanini.

Doziranje:

2-5 g / hl za bela vina

za pravilen oksido-redukcijski; 10-20 g / hl na začetku zorenja vina

med pretokom; 0,5 - 1,5 g na stopnjo alkohola in na hektoliter za destilat.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...