trta

Naravni grozdni tanin- granuliran. UVATAN BC je pridobljen z ekstrakcijo iz grozdne kožice belega grozdja z ustrezno dozorelostjo, brez organskih topil. Izvlečki so prečiščeni in koncentrirani, z fizikalnimi postopki, ki ohranijo vse lastnosti polifenolov. UVATAN BC ima primerno astrigenco in prijetnie organoleptične lastnosti. UVATAN BC je granuliran in je lahko topen v vodi in vinu. Ima majhno površinsko električno napetost. UVATAN BC: odlikuje, enak profil polifenolov kot taninov v vinu; Okrepi strukturo belih in rdečih vin, ne da bi povečal trpkost vina; Izboljša aromatičnost vina; Stabilizira barvnost belih vin, z nadzorovano mikrooksidacijo.


Sestava: Mešanica kondenziranih taninov.

Doziranje: 1-20gr/hl.

Podatkovni list (PDF)

Naravno granuliran grozdni tanin. UVATAN VN se pridobiva z ekstrakcijo brez organskih topil, iz semen zrelega grozdja, ki ima visoko vsebnost proantocianidolov. Izvlečki so prečiščeni in koncentriranimi fizikalnimi postopki, ki ohranijo vse lastnosti polifenolov. UVATAN VN ima ustrezno stopnjo astrigence, je v zrnati obliki ter lahko topen v vodi in vinu. UVATAN VN ima majhno površinsko napetost. UVATAN VN: Poveča proteinsko stabilnost vin; Idealen za čiščenje rdečih in rose vin; Stabilizacija barve rdečih vin v kombinaciji z Antociani; Povečanje strukture vina; Dobra kombinacija z vodeno mikrooksidacijo za stabilizacijo barve.


SESTAVA: Mešanica kondenziranih taninov.

DOZIRANJE: 1-20gr/hl – glede na strukturo vina, ki jo je treba obravnavati.

Podatkovni list (PDF)

Tanin ekstrahiran iz plemenitega Merain francoskega hrasta, idealen za zorenje vina in kot finalni tanin za obogatitev rdečega vina. Je enološki tanin, srednje pražen, v prašnati obliki, svetle barve, topen v vodi in vinu, z astrigentnim sladkim okusom. Proizvod vsebuje 67-72% tanina in tudi polisaharide in ciklične aldehide, ki jih prenese na organoleptične lastnosti vina, ki zorijo v lesenih posodah. TANNALLIER ima povprečno visoko površinsko napetost. TANNALLIER je najboljši izbor taninov francoskega hrastovega lesa »Merain«. Proizvod je idealen je za vse faze pridelave rdečih vin, za vina za stekleničenje za vina za donegovanje, deluje antioksidativno ter obogati vino v končni fazi priprave vina za polnjenje. TANNALLIER daje vinu odprtost in popolnost žejlenih aromatičnih spojin ter poveča volumen vina.


Sestava: Hrastov tanin »Merain«.
Tanini tvorijo kelate z kovinskimi ioni, zato ne smemo uporabi za raztapljanje vode, ki vsebuje težke kovine, ne smemo uporabiti železne posode, ker lahko povzročijo nezaželjene reacije.

Doziranje: rdeče vino:

10-30gr/hl – za pravilno ravnovesje taninske strukture

10-20 gr/hl- kot antioksidant in bistrilno sredstvo.

Podatkovni list (PDF)

Je finalni tanin, ki ga uporabimo pred stekleničenjem za BELA in RDEČA vina Tannalier QVE. Je mešanica najboljših francoskih hrastovih taninov, je srednje pražen. Med postopkom ekstrakcije TANNALIER QVE, ohrani vse aromatične komponente, ki jih vsebuje hrast in tako preidejo le te v vino, ki pridobi takšne organoleptične karakteristike kot,da bi vino zorelo v hrastovih sodih, intenzivira se nota po vaniliji, okus vina je mehak in sladkast. Zorenje poveča aromatičnost vina, zmanjša ali popolnoma odstrani reduktivne vonje, prispeva k stabiliziranju barve v rdečih vinih in prispeva k strukturi vina. Pred stekleničenjem: doprinese vinu note vanilje, poveča buket vina in polnost vina, vino strukturno obogati. Je zelo reaktiven z kisikom, zato ima pomembno vlogo kot antioksidant in tako zaščiti vino pred oksidacijo.


Sestava: mešanica taninov iz francoskega hrasta- elagotanini.

Doziranje: 10-20 g/hl za zorenje, 5-15 g/hl pred stekleničenjem

ElagoTanin namenjen za vina za zorenje in za pripravo ekspedicijskega likerja, kot tudi finalni tanin za visoko kvalitetna RDEČA in BELA VINA. Enološki tanin pridobljen iz izbrane surovine in s skrbnim praženjem iz francoskega hrasta Limousin. Ekstrakcija in destilacija poteka brez dodatka aditivov in konservansov. TANNALIER ELEGANCE, se predstavlja kot tanin v praškasti obliki, svetlo rjave barve, topen v vodi in vinu, sladkega prijetnega okusa. Postopek praženja lesa pred ekstrakcijo razvije velike količine polisaharidov in cikličnih aldehidov, ki izhajajo direktno iz lesa in ki so sposobni vino obogatiti s sladkimi tanini in aromatičnimi komponentami, ki so tipične in karakteristične za novi les. TANNALLIERE ELEGANCE je elago tanin visoke kakovosti, izšolan za pridelavo velikih vin namenjenih za staranje, in vino pomembno dodatno obogati, tako v pogledu strukture, kot z aromatičnimi snovmi – intenzivna in elegantna aroma. TANNALIER ELEGANCE je tanin primeren za izdelavo ekspedicijskega likerja za pripravo penečih vin po klasični metodi. Pri belih vinih favorizira harmonijo okusov, ter ohranja šopek cvetice.


Sestava: Elagotanini francoskega hrasta.
Tanini so sposobni tvoriti kelatne ione, zato ne smemo za raztaplanje uporabiti vode, ki vsebuje kovine, niti raztaplati tanin v posodi iz železa, ker lahko reagira z taninom.

Doziranje:

0,5-5 gr/hl za bela in rdeča vina.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...