trta

Graptan V je specialen tanin, formuliran za uporabo v enologiji v fazi maceracije. Pridobljen je z ekstrakcijo, iz selekcioniranih in popolnoma čistih grozdnih pečk. Graptan V je izšolan za vinifikacijo RDEČIH vin.Sestavljen je iz kondenziranih taninov (proantociadinov). Njegova specifičnost je stabiliziranje barve, ker tvori komplekse med antociani in proantocianidini. Deluje antioksidativno, tako da inhibira lakazne aktivnosti in ima veliko sposobnost vezave beljakovin. Poleg tega vino obogati z delikatnimi aromami in rahlo taninsko strukturo, ne da bi povečal amaro okusa.


Sestava. Kondenzirani tanini iz grozdnih pečk- proantociadini.

Doziranje: 5-12 g/100 kg rdečega grozdja.

Granuliran tanin za bela vina. TANBLANCHE, je posebna mešanica granuliranih taninov, svetlo bež barve, lahko topni v vodi ali v vinu. Njegov okus ima ustrezno stopnjo astrigence. TANBLACHE ima majhno površinsko napetost.
TANBLACHE krepi strukturo vina in ima antioksidativni učinek. Če ima belo vino slabo strukturo, je dobro pravilo, da v vino dodamo TANBLANCHE. S tem ustvarimo določeno stopnjo kompleksnosti, ter vinu podaljšamo življenjsko dobo.
Priporočljivo je opraviti nekaj manjših preizkusov, za opredelitev optimalne odmerjene količine izdelka in preprečiti nezaželene koloidne učinke.

Sestava: Mešanica hidroliziranih taninov.

Doziranje: 5-15 gr/hl

Podatkovni list (PDF)

Enološki tanin, ekstrahiran iz drevesne mase bogate z polifenoli- Castanea sativa in Quercus robur, topen izključno z vodo kot topilom. Prosti antociani v prvi fazi maceracije so zelo občutljivi, zaradi prisotnosti žvepla, kemičnih in encimatskih agensov. Tanncolor zaščiti antociane v tej fazi. Tanncolor se priporoča tudi v trgatvah, kjer je grozdje okuženo z plesnijo, ker prepreči delovanje Botritys cinerea, oziroma zaščiti antociane pred nevarnim encimatskim delovanjem encimov( lakaze in polifenoloksidaze).
Uporaba: Je specifičen tanin za zaščito barve v fazi maceracije pri rdečih vinih in pri proizvodnji kisa.


Sestava: naravni tanin, ekstrahiran iz izbranih dreves Castena sativa in Quercus robur.

Doziranje: Zaščita barvnih snovi: 10-30 gr/hl

Granuliran tanin za rdeča vina. TANROUGE je tanin, ki izhaja večinoma iz eksotičnega lesa, z analitično strukturo je podoben taninom, ki naravno prihajajo iz grozdja. TANROUGE je rdeče-rjav granuliran tanin, z rahlim astrigentnim okusom in brez grenkega priokusa. Je lahko topen v vodi in vinu. TANROUGE ima močno površinsko napetost.
TANROUGE je idealen za stabilizacijo barve rdečega vina, pred mletjem ali pred ekstrakcijo. Krepi strukturo vina in je pomemben dejavnik za ohranitev kvalitete vina. Odlično deluje na beljakovine, ima visoko površinsko električno napetost.


Sestava: Mešanica hidroliziranih in kondenziranih taninov.

Doziranje:

10-30gr/hl – na drozgo ali v maceracijo.
10-15gr/hl – v rdečih vinih, za krepitev strukture vina.
5-10 gr/hl – v redečih vinih , za zmanjševanje količin beljakovin.

Podatkovni list (PDF)

Tanini za vinifikacijo rdečih vin. TANNRED je posebna mešanica hidroliziranih in kondenziranih taninov, je bež- rjavkast, lahko topen v vodi in vinu, z okusom in astrigentno rahlo sadno aromo. TANNRED ima veliko površinsko napetost.
Svetujemo vam, da TANNRED uporabite na drozgi v začetku vinifikacije. Proantocianidi iz TANNREDA izboljšajo polifenolno strukturo, povečajo stabilnost kovalentne vezi z barvnimi snovmi v vinih, ki imajo uravnoteženo antocian/tanin razmerje, kot v primeru kratke maceracije, nizke temperature v predhodnih fermentativnih fazah kjer je grozdje revno v skupnih polifenolih.
Prisotnost elagotaninov povzroča močno antioksidativno delovanje in preprečuje delovanja prostih radikalov. TANNRED zaščiti barvne snovi pred oksidacijo, ter prepreči encimsko razgradnjo od začetka mletja grozdja do začetka ekstrakcije barvil.


Sestava: Mešanica hidroliziranih in kondenziranih taninov.

Doziranje: 10-30gr/hl – v procesu vinifikacije, razdeljena pri polnjenju fermentatorja po 48 urah.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...