trta

Finalni polisaharid za BELA in RDEČA vina. Odlično sredstvo za izboljšanje organoleptičnih lastnosti in stabilnosti belih in rdečih vin. Dodatek POLISAC AROM v vino, zaščiti in ohranja svežino in sadnost vina, omogoči trajno stabilnost barve pri rdečih vinih, ker tvori komplekse z antociani, deluje tudi kot antioksidant, izrazi popolno harmonijo vina na okusu, poveča strukturo vina in volumen vina. Vino obogati s polisaharidi, kateri prispevajo k večji polnosti vina in ohranitvi kislinskega ravnovesja.


Sestava: Polisaharidi rastlinski, Tanini iz grozdja.

Doziranje.

10-20 g/hl za bela vina

20-30 g/hl za rdeča vina.

Podatkovni list (PDF)

Je sredstvo za obogatitev vina z univerzitetskimi polisaharidi. Je sredstvo za povečanje volumna in harmonije vina.
Namen uporabe: povečanje volumna vina, povečanje mehkobe vina, usklajevanje kislin in strukture vina med seboj.


Sestava: celične stene kvasovk.

Doziranje: 10-30gr/hl.

Podatkovni list (PDF)

Tankost in praznost vin je večkrat izražena pri BELIH in RDEČIH vinih, zaradi pomankanja komponent, ki so odgovorne, da bi bila vina bolj polnega okusa in strukture. Prav te komponente izhajajo iz polisaharidov, ki so sestavni del celičnih sten kvasovk. Vedno bolj se uporablja tehnika zorenja na lastnih drožeh, vendar včasih smo časovno omejeni, prav tako pa se pojavi nevarnost neželjenih vonjev. POLISAC STRUCTURE je polisaharid, ki popolnoma nadomesti postopek zorenja na drožeg - *sur lies*, izboljša strukturo vina, ublaži taninasta vina , ki so bogata na polifenolih.


Sestava: Polisaharid iz celičnih sten kvasovk (encimatsko obdelane).

Doziranje:

10-50 g/hl za bela in rdeča vina.

Podatkovni list (PDF)

Odličen finalni polisaharid, ki ga uporabimo tik pred stekleničenjem za BELA in RDEČA vina. Je popolnoma topljiv. Dodatek POLISAC RAISIN v vinu spodbudi nastajanje stabilnih koloidnih kompleksov z trpkimi tanini iz grozdja in tako izboljša karakteristike vina. Vino postane bolj mehko, zaokroženo in kislinsko uravnoteženo. Prisotnost kondenziranih taninov, v POLISAC RAISIN izboljša volumen in telo vina in poveča antioksidativen učinek. Je specialen proizvod, ki ohranja svežino in sadnost vina ter poudari aromo vina.


Sestava: Polisaharidi rastlinski, tanini iz kožice belega grozdja- kondenzirani.

Doziranje:

15-30 g/hl za rdeča vina

5 -10 g/hl za bela vina.

Podatkovni list (PDF)

Je specialen finalni polisaharid za BELA vina, ki so tanka in preveč taninasta. Uporabimo ga lahko tik pred stekleničenjem, ker je popolnoma topljiv. Dodatek POLISAC RONDEUR v vinu spodbudi tvorjenje koloidnih kompleksov z trpkimi- astrigenimi katehini iz grozdja in tako dobimo vina, boljših karakteristik - povečanje intenzivnosti in polnosti okusa in kislinsko uravnotežena vina.


Sestava: Polisaharidi rastlinski.

Doziranje:

10-20 g/hl za bela vina.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...