trta

Koncentrirani pektolitični encim za maceriranje belih sort grozdja, s sekundarnim delovanjem s hidrolizo na pektin, a zlasti na homogalakturonane, arabane, arabinogalatane. Vsebuje encimatsko aktivnost za delovanje na kožico in sok jagode, poveča ekstrakcijo samotoka, prehod primarnih arom in polisaharidov iz grozdja v vino.

Doziranje: 1-3 g/100 kg grozdja ali drozge.

Podatkovni list (PDF)

Pektolitični encim z Beta- Glukanazno aktivnostjo. Za obdelavo mošta in vina pridobljenega iz grozdja okuženega z Botrytisom. Encim razgrajuje pektine in glukane in omogoči prehajanje monoproteinov in drugih polisaharidov v vino. Olajša bistrenje in filtriranje vina.

Doziranje: 1 - 3 g/hl.

Podatkovni list (PDF)

Je specifičen encimski preparat za izluževanje barvnih snovi iz kožice rdečega grozdja. Prisotnost pektinaze in hemicelulaze omogoča ekstrakcijo antocianov. Aktivna proteaza, ki jo encim vsebuje omogoči boljše čiščenje, filtriranje in pripomore k beljakovinski stabilnosti. Da bi dosegli optimalno obstojnost izlužene barve, je potrebno uporabiti tanin –TANROUGE.

Doziranje: 1-3 g/100 kg grozdja ali drozge.

Podatkovni list (PDF)

Koncentrirani pektolitični encim v granulah za hitro bistrenje belih moštov, izboljša filtrabilnost in olajša sedimentacijo. Sestavljen je iz pektinaz in pektinliaz. Deluje na topne in netopne pektine. Encim priporočamo pri samotoku belih sort, med drozganjem belih sort, pri mladem vinu.

Doziranje: 0,5 - 2 gr/hl.

Podatkovni list (PDF)

Tekoči pektolitični encim s celulazno aktivnostjo.

Specifične lastnosti in aplikacije: EVERZYM LCL je pektolitični encimatski pripravek, bogat s pektinazo poligalakturonazo, pektinesterazo in endopektinliazo, ki s posebno sekundarno celulazno aktivnostjo poseže v strukturo grozdne kožice in s tem pospešeno sprošča barvila. EVERZYM LCL je tudi učinkovit pri bistrenju moštov, še posebej pri moštih bogatih z pektini in drugimi polimernimi snovmi, ki se sproščajo ob stiskanju drozge.
Dodatek encima EVERZYM LCL se priporoča ob drozganju rdečega grozdja za boljšo ekstrakcijo barvil – antocianov, še posebej pa se priporoča pri kratkotrajnih maceracijah; EVERZYM LCL pospeši bistrenje in filtracijo moštov pridobljenih iz grozdja z nežno grozdno pokožico ali mošta, ki je bilo močno stiskano; Encim se uporablja tudi za regeneracijo filter membran, pri crosslow filtraciji ali pa pri reverzni osmozi sistema pred kemičnim tretiranjem.

Doziranje: 1-5 gr/hl drozge, mošta ali vina.

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...