trta

Bioaktivator vrenja, na osnovi amonijevega fosfata dvobaznega in vitamina B1. Razmerje vsebnosti dušičnih snovi in vitamina B1 je optimalno. Ne pušča priokusov. Nevtralizira ostanke fitofarmacevtskih sredstev. Priporočamo dodatek polovične doze na začetku fermentacije in na sredini, ozirom na 2/3 vrenja pa še dodatek kompleksne hrane za kvasovke NUTOZYM ali CREAFERM.

Bioaktivator vrenja, sestavljen iz amonijevega fosfata dvobaznega, amonijev sulfat in vitamina B1. Z uporabo Zimovita pridelamo vina z več glicerina in pozitivnih estrov, zaradi njegove uravnotežene sestave. Se lahko topi in enakomerno porazdeli v moštu. Lahko ga uporabimo tudi pri proizvodnji penečih vin in za zaustavljene fermentacije. Je specifičen proizvod za vrenje vinskih tropin pri proizvodnji destilatov, žganja.

Doziranje:

100 gr/hl zadovolji maximalno potrebo po vitaminu B1 ( 0,6 mg/l ). Priporočamo dodatek polovične doze na začetku fermentacije in na sredini vrenja še dodatek kompleksne hrane za kvasovke kot je NUTROZYM ali CREAFERM.

Podatkovni list (PDF)

Bioaktivator vrenja z odlično uravoteženo sestavo vsebnosti dušičnih snovi, preparatov na bazi celičnih sten kvasovk, vitamina B1 in mikrfiber čiste Alfa celuloze. Je zelo učinkovit bioaktivator in regulator vrenja, tudi v kritičnih pogojih, kot je nizka temperatura vrenja, čisti in filtrirani mošti in za proizvodnjo penečih vin. Po končanem vrenju se mošt hitro očisti. Zaradi svoje bogate sestave in moči adsorbcije pomaga pri nevtralizaciji strupenih snovi in drastično zmanjša nastanek acetaldehida in piruvične kisline med vrenjem. Nutrozym se lahko uporablja samostojno ali pa v kombinaciji z FERMEVITOM ali ZIMOVITOM.
Z dodatkom Nutrozima preprečimo nastanek bekserja.

Doziranje:

normalni pogoji 20 -70gr/hl
zaustavljena vrenja 30-80 gr/hl

Podatkovni list (PDF)

Bioaktivator vrenja, sestavljen iz amonijevega sulfata dvobaznega, amonijev sulfat in vitamina B1. Z uporabo Zimovita pridelamo vina z več glicerina in pozitivni estrov, zaradi njegove uravnotežene sestave. Se lahko topi in enakomerno porazdeli v moštu. Lahko ga uporabimo tudi pri proizvodnji penečih vin in za zaustavljene fermentacije. Je specifičen proizvod za vrenje vinskih tropin pri proizvodnji destilatov, žganja.

Doziranje:

100 gr/hl zadovolji maximalno potrebo po vitaminu B1 ( 0,6 mg/l ). Priporočamo dodatek polovične doze na začetku fermentacije in na sredini vrenja še dodatek kompleksne hrane za kvasovke kot je NUTROZYM ali CREAFERM.

Bioaktivator vrenja, ki je sestavljen iz selekcioniranih celičnih sten kvasovk, nova tehnologija, izredno bogat s faktorji rasti, vitamini, aminokislinami, oligoelementi, ki so odgovorni za pravilen metabolizem kvasovk. Creaferm oddaja plemenite snovi, predvsem sterole in maščobne kisline, ki zmanšajo tvorjenje hlapnih kislin. Primeren za močne alkoholne fermentacije. Njegovo detoksično delovanje omogoča regulirano vrenje tudi v težjih pogojih, kot so nizke temperature, visoke stopnje sladkorja-alkohola. Manoproteini, ki jih vsebuje pozitivno vplivajo na kemično in fizikalno stabilnot vina in njegove senzorične lastnosti. Selekcionirana kvasovka s pomočjo Creaferma, ima kratko letenco in hitro prevlada nad divjo mikrofloro. Za korektno fermentacijo je pomembno, da mošt vsebuje dušične snovi 150-160 mg/l zato je potebno dodati hrano, ki vsebuje dušične snovi, to je FERMEVIT, ZIMOVIT, NUTROZYM. Tretirano vino je bolj aromatično in harmonično.

Doziranje:

10-50 g/hl zaustavljeno vrenje

5 - 15 g/hl direktno v mošt

Podatkovni list (PDF)

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...