trta

BlueTANN in BlueTANN Pro    sta ekskluzivna proizvoda EVERINTEC

BlueTANN in BlueTANN Pro  predstavljata tehnološko inovacijo, ki je na voljo kletarju, enologu v kleti z namenom:
- Blokirati nezaželeno mlečnokislinsko vrenje
-Zmanjšati postopke filtriranja, hlajenja, itd
- Omogočiti varno zorenje  »Sur Lies«
OPTIMIZIRATI IN IZBOLJŠATI PROCES VINIFIKACIJE

BlueTANN Pro
 -BlueTANN Pro je specilni čišti  gala tanin z  zelo visoko bakteriostatično aktivnostjo, nevtralnega okusa za beli in rose mošt, za osnovna vina za pridelavo penečih vin in za vina namenjena za zorenje.

- BlueTANN Pro dodamo vinu v času hranjenja vina ali pred stekleničenjem za  zaščito vina pred nezaželeno mlečnokislinsko fermentacijo.
BlueTANN Pro lahko uporabimo tudi pri vinifikaciji belega in rose  mošta iz aromatičnih sort grozdja.

 BlueTANN Pro  ima svojstvene bakteriostatične karakteristike.  Njegova uporaba omogoča  nadzorovanje  mlečnokislinske fermentacije. Deluje rahlo antioksidativno . BlueTANN Pro je proizvod izbora specifičnih taninov posebej izšolanih za povečanje njegove bakteriostatične aktivnosti.  Aktiven je že pri majhnih odmerkih in ga lahko uporabimo že pri moštu iz aromatičnih sort grozdja. Možnost kontrole mlečnokislinke fermentacije z dodatkom BlueTANN Pro omogoča  ohranjevanje svežine in aromatike vina in podaljša  Shelf life vina.
V mesecu marec-april , preden se dvignejo temperature, zniža molekularno žveplo in tako postanejo ugodni pogoji za delovanje mlečnokislinskih bakterij priporočamo kontrolo parametrov in  po potrebi dodatek  BlueTANN Pro.
Doziranje. 1,5 -2 gr/hl

BlueTANN
-BlueTANN  je  mešanica hidrozibilnih in kondenziranih taninov   z bakteriostatično aktivnostjo pri vinifikaciji belega mošta, rose in rdečega sadnega mošta.
-BlueTANN dodamo po procesu flotacije oz. po dodatku enoloških  sredstev pri klasičnem bistrenju mošta, za preprečiti delovanje mlečnokislinskih bakterij

BlueTANN  ima visoko bakteriostatično lastnost na delovanje mlečnokislinskih bakterij; deluje tudi kot močan antioksidant. Proizvod je rezultat  izbora specifičnih taninov z  homogenimi lastnostmi, s ciljem povečati njegovo bakteriostatično aktivnost..  Z uporabo BueTANN  lahko spremljamo in preprečimo delovanje in razmnoževanje   bakterij odgovornih za mlečnokislinsko  fermentacijo in razpad jabolčne kisline. Možnost nadziranja mlečnokislinske fermentacije z dodatkom BlueTANN omogoča, da vina ohranijo svežino in aromo, kompleksnost in strukturo  in vinu poveča Shelf life.
Doziranje.: 4-5 gr/hl

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...