trta

ENOLMIX

Ever S.r.l, ki je bila vodilna hiša na področju enologije  35 let, je dosegla vrhunec leta 2008  z združitvijo z INTEC Sr.l.,  družbo priznano v svetovnem merilu  na področju inovacij  enologije in  specializirana za  področju biotehnologije.

EVER INTEC S.p.a.,blagovna znamka je vodilna na trgu po strokovnosti, kakovosti proizvodov in storitev, ponuja paleto enoloških sredstev in naprav, ki združuje najboljše, kar se je razvilo v zadnjih letih v sodelovanju z univerzami in raziskovalnimi inštituti;  Instituto Agrario di San Michele Alto Adige.

VA , ŽIVILSKA TEHNOLOGIJA d.o.o. je zastopala podjetje EVER Sr.l od leta 1900, sedaj pa zastopa   družbo EVER INTEC S.r.l. iz Italije.

Novost podjetja je tudi projekt ENOLMIX -FLOTATOR ki vam ga predstavljamo. Delovanje ENOLMIX vam lahko predstavimo v vaši kleti. Torej pričakujemo vaše povabilo. Predstavitev traja 1 uro.

ENOLMIX
PREDNOSTI  UPORABE  ENOLMIX

ENOLMIX  - flotacijski sistem je del proizvodnega procesa in je idealna zamenjava za klasično bistrenje mošta. Flotacija je hitra in dosledno loči nečistoče od mošta. Tako pridobljeni čisti most je pripravljen za vrenje.
Zelo koristno je, da pri tem postopku bistrenja mošta ne trošimo energije za hlajenje mošta in preprečimo neželen začetek fermentacije.
ENOLMIX je zelo praktičen saj je lahko prenosljiv in ga postavimo v bližino cisterne z moštom, ki ga želimo očistiti.
ENOLMIX   je zato primeren tudi za manjše kleti.
ENOLMIX   deluje po patentiranem sistemu za povečanje mikro-mehurčkov v procesu flotacije, kar je bistvenega pomena in zagotavlja popoln tehnološki uspeh.
FLOTACIJA je tehnološki postopek, s katerim v moštu ločimo nečistoče od mošta.
ENOLMIX nam nudi dve možnosti.:vpihovanje; zraka ali dušika.  Mehurčki, ki se intenzivno vpihujejo v mošt ustvarijo sistem v moštu, ki je  nasičen z zrakom ali dušikom. Nasičeni mošt z mikro- mehurčki se oprime z večjimi delci in jih dvigne na površino mošta. Nastalo flotacijsko goščo s površine odstranimo s pomočjo lopatic ali pa mošt preprosto pretočimo v drugo cisterno.

POSTOPEK UPORABE:
ENOLMIX postavimo blizu cisterne z moštom, ki ga želimo bistriti, in cisterno povežemo z standardnimi cevmi v kleti.
Glede na to, kako bister mošt želimo oziroma po presoji vinarji, dodamo dodatke pektolitični encim everzym VRT,želatino- collagel ali  bentonit, ki se dodajajo pri polnjenju cisterne, pred začetkom procesa flotacije.
S postopkom dosežemo čistost mošta, ki ima vrednost 40-50 NTU, to je zelo bister mošt, priporočamo bistrenje do vrednosti 80-90 NTU. Velika prednost tega procesa je, da lahko sami ocenite-določite kako bister mošt želite, tako da jemljete vzorce v steklenico in se odločite kdaj prenehate z procesom flotacije.

FLOTACIJA se začne z brizganjem dušika ali zraka in povzroči hitro ločevanje pene z različnimi donosi od 90-97% odvisno od karakteristike mošta.
Po 2-3 urah od začetka flotacije  lahko začnemo z fermentacijo mošta.

ENOLMIX
Zagotavlja znatne prihranke:
   Energije in časa
   Zmanjša stres kvasovk  (sobna temperatura)

ENOLMIX
Če smo se odločili uporabiti ENOLMIX bomo pomembno racionalizirali proces bistrenja mošta, tako v ekonomskem pogledu kot pridobljeni kvaliteti mošta.

1/ Proces poteka pri sobni temperaturi

2/ Flotacija z ENOLMIX je zelo hiter proces v primerjavi z  klasičnem bistrenju ((prihranek časa-hlajenja, enoloških sredstev)

3/ Ohranja kvaliteto bistrega mošta, ker zmanjša kontakt z usedlino( hitro ločevanje    mošta od ostankov pesticidov in fito sredstev) v korist aromatike vina)

4/ Vedno dosežemo zelo visok izkoristek bistrenja 95%

5/ Izognemo se filtriranju droži

6/ ENOLMIX je zelo enostaven za uporabo

7/ Zmanjša stres kvasovk, saj ima mošt sobno temperaturo

enolmix
MODELI  ENOLMIX

ENOLMIX 100
Moč motorja 2,2 Kw/3Hp
Kapaciteta: 10-250 hl
Fittings garolla50
Dimenzije100x95x60 cm
Teža 42 kg
Cena: 3.795,00 eur

ENOLMIX 300
Moč motorja 4 Kw/5,5 HP
Kapaciteta: 300-600 hl
Fitting garolla 50
Dimenzije: 100x95x60 cm
Teža: 48 kg
Cena: 4.180,00 eur

ENOMIX 500
Moč motorja
Kapaciteta:  500-800 hl
Fitting garolla
Dimenzije
Teža
Cena: 5.335,00 eur

O podjetju

Pred 29 leti smo se začeli ukvarjati z enološkimi sredstvi in enologijo. Že takrat smo imeli jasno vizijo in verjeli smo v uspeh. Od vsega začetka smo kot prvi imeli veliko in pomembno vlogo pri razvoju in oblikovanju dejavnosti in oskrbovanju vinarjev z enološkimi sredstvi in svetovanjem njihove uporabe v enologiji.

 

Več o nas...