BlueTANN in BlueTANN Pro sta ekskluzivna proizvoda EVERINTEC
BlueTANN in BlueTANN Pro predstavljata tehnološko inovacijo, ki je na voljo kletarju, enologu v kleti z namenom:
- Blokirati nezaželeno mlečnokislinsko vrenje
-Zmanjšati postopke filtriranja, hlajenja, itd
- Omogočiti varno zorenje »Sur Lies«
OPTIMIZIRATI IN IZBOLJŠATI PROCES VINIFIKACIJE
BlueTANN Pro
-BlueTANN Pro je specilni čišti gala tanin z zelo visoko bakteriostatično aktivnostjo, nevtralnega okusa za beli in rose mošt, za osnovna vina za pridelavo penečih vin in za vina namenjena za zorenje.
- BlueTANN Pro dodamo vinu v času hranjenja vina ali pred stekleničenjem za zaščito vina pred nezaželeno mlečnokislinsko fermentacijo.
BlueTANN Pro lahko uporabimo tudi pri vinifikaciji belega in rose mošta iz aromatičnih sort grozdja.
BlueTANN Pro ima svojstvene bakteriostatične karakteristike. Njegova uporaba omogoča nadzorovanje mlečnokislinske fermentacije. Deluje rahlo antioksidativno . BlueTANN Pro je proizvod izbora specifičnih taninov posebej izšolanih za povečanje njegove bakteriostatične aktivnosti. Aktiven je že pri majhnih odmerkih in ga lahko uporabimo že pri moštu iz aromatičnih sort grozdja. Možnost kontrole mlečnokislinke fermentacije z dodatkom BlueTANN Pro omogoča ohranjevanje svežine in aromatike vina in podaljša Shelf life vina.
V mesecu marec-april , preden se dvignejo temperature, zniža molekularno žveplo in tako postanejo ugodni pogoji za delovanje mlečnokislinskih bakterij priporočamo kontrolo parametrov in po potrebi dodatek BlueTANN Pro.
Doziranje. 1,5 -2 gr/hl
BlueTANN
-BlueTANN je mešanica hidrozibilnih in kondenziranih taninov z bakteriostatično aktivnostjo pri vinifikaciji belega mošta, rose in rdečega sadnega mošta.
-BlueTANN dodamo po procesu flotacije oz. po dodatku enoloških sredstev pri klasičnem bistrenju mošta, za preprečiti delovanje mlečnokislinskih bakterij
BlueTANN ima visoko bakteriostatično lastnost na delovanje mlečnokislinskih bakterij; deluje tudi kot močan antioksidant. Proizvod je rezultat izbora specifičnih taninov z homogenimi lastnostmi, s ciljem povečati njegovo bakteriostatično aktivnost.. Z uporabo BueTANN lahko spremljamo in preprečimo delovanje in razmnoževanje bakterij odgovornih za mlečnokislinsko fermentacijo in razpad jabolčne kisline. Možnost nadziranja mlečnokislinske fermentacije z dodatkom BlueTANN omogoča, da vina ohranijo svežino in aromo, kompleksnost in strukturo in vinu poveča Shelf life.
Doziranje.: 4-5 gr/hl